Ben Bewust van je Interieur

We denken bij antiek altijd aan historie, arbeid en zeldzaamheid. Maar nog te weinig aan duurzaamheid… Daar moet verandering in komen. Het is tijd dat we bewust worden van ons interieur.

Ontbossing van Oerbossen

Voordat het beter wordt, moet het dieptepunt eerst bereikt worden. Dit keer ga ik dus full out, ik ben er klaar mee! Met name deze tafelbladen die ik voor een habbekrats her en der voorbij zie komen. “Mooi hè, zo’n boomstamblad.” Ja, werkelijk fantastisch dat er een oerbos aan de andere kant van de wereld gekapt wordt voor ‘quick cash’ en dat jij daar aan mee doet. Je zou je moeten schamen dat je zo weinig besef hebt waarmee je bezig bent! Naast de ontbossing, heb ik het nog niet eens over de transportvervuiling gehad. Het stapelt zich op, en als je niet uitkijkt trekt je boomstamblad nog krom ook! Karma!

Nooit Meer Nieuw

Laat deze stelling eens bezinken: niemand kapt meer bomen voor nieuwe meubels, we recyclen alles wat er al is.

De oude kast van oma wordt nu jouw kast, of je hem nu ruilt met de buurman of koopt in een antiekzaak, de kast wordt dus steeds opnieuw gebruikt! Deze gedachte is natuurlijk niet 100% mogelijk, maar wat als we allemaal kunnen beginnen met een bewust eerste meubelstuk? Inspireer familie en vrienden met jouw bewuste meubelstuk, doe jouw part en maak de wereld een stukje beter. Ik durf bijna met zekerheid te zeggen dat dit je favoriete meubel in huis zal zijn!

Maar Antiek is Duur Toch?

Duur is relatief, daarmee zeg je dus eigenlijk dat je niet genoeg geld hebt (sorry). Van dat zinnetje zou ik dus maar snel afstappen! Het is voor jou dus veel geld (oké fair!). Als we onze stelling erbij pakken hoeft het dus helemaal niet veel geld te kosten. Je kunt natuurlijk in een antiekzaak een tafel kopen die meer kost dan die je gratis van je oma mag hebben. Het is dus compleet aan jou wat je wilt. Wil je een gerestaureerde tafel kopen en laten bezorgen, of wil je bijvoorbeeld zelf waarde aan een oude tafel toevoegen. Het is allemaal mogelijk, zolang je maar bewust bezig bent met wat je in je interieur doet. Als je dit dan nog deelt, dat zou pas écht fantastisch zijn!

DutchEnglishFrenchGerman

Pin It on Pinterest

Share This