Restauratie

Voordat de restauratie begint bij Vivre selecteren wij met liefde en passie de objecten die wij in onze winkel plaatsen. Bij vintage/antieke meubelen is na jaren van gebruik regelmatig iets wat aandacht nodig heeft. Alles wat bij ons binnenkomt gaat eerst richting de werkplaats waar het wordt nagekeken op kwaliteit. Vervolgens maken we het schoon en restaureren we waar nodig. Ook zorgen we ervoor dat alles soepel loopt, zoals deuren, sloten en lades. Elektra wordt getest en gerestaureerd met nieuwe bedrading, dit omdat we dan zeker zijn dat de kabels niet uitgedroogd zijn.

Geen restauratie opdrachten

Doordat wij onze eigen selectie maken weten wij wat we wel en niet kunnen restaureren. Daarnaast zijn we door onze eigen aanvoer druk met de restauratie van onze eigen objecten. Vandaar dat wij geen restauratieklussen aannemen (sorry!). Waar wij wel bij kunnen helpen is eventueel advies geven over materiaal en afwerkingen en je zo nodig doorsturen. Hiervoor kun je het beste even een bericht naar ons sturen via onze contactpagina.

Veelgevraagde tip(s)

Voor de gebruikersinstructies gelieven op het etiket te lezen of in de (bouw)winkel om advies vragen. Hieronder zijn een paar van onze werkwijze te lezen, je zult zelf moeten beslissen of dit voor jou toepasbaar is. Vivre is niet verantwoordelijk voor jouw restauratieklus.

Houtworm behandeling

Het is veel voorkomend dat er houtworm en soms boktor in antieke houten meubelen zitten. De gaatjes van houtworm worden soms zelfs als charme gezien. Actieve houtworm of boktor is eenvoudig te behandelen. Wij gebruiken hier zelf Perfacs voor, wat we aanbrengen op het banken hout. Het zal niet direct over zijn, pas als de houtworm in aanraking komt met het geïmpregneerde hout zal het uitgeschakeld worden.

DutchEnglishFrenchGerman

Pin It on Pinterest

Share This