Over ons

Team Vivre

Ebert Roest

 • Functie: Oprichter
 • Aankomst: 29-11-2000
 • Biografie: Ebert heeft in 2000 van zijn hobby zijn werk gemaakt. Hij struint al jaren de markten in België en Frankrijk af om de meest unieke spullen te vinden. Het leukste van het vak vindt hij het kopen en verkopen. De passie van het kopen is wel het grootst. Dat laatste blijkt ook, Ebert koopt altijd net iets meer dan hij verkoopt, vandaar onze voorraad!

Tom Roest

 • Functie: Media & Inkoper
 • Aankomst: 27-01-2005
 • Biografie: Tom werkt al van kleins af aan bij Vivre, hij is begonnen in de restauratie. Nu fotografeert Tom alle spullen en houdt hij deze site en de sociale media bij. Toch zul je hem zo nu en dan toch in de werkplaats vinden, puur omdat hij dat zo’n leuk werk vindt! Ook gaat hij samen met zijn pa op pad om nieuwe (oude) eyecatchers te vinden. Dat laatste is uiteraard het leukste van het vak!

Erik Klaren

 • Functie: Verkoper
 • Aankomst: 15-04-2013
 • Biografie: Erik is al jaren lang onze welbefaamde verkoper. Deze voormalige leraar handvaardigheid en teamleider verkoopt niet alleen, hij verpakt, regelt, bezorgt en drinkt koffie…heel veel koffie. Als je naar Vivre belt of mailt is de kans ongeveer 100% dat je hem treft.  Erik ontvangt u graag….met koffie dus!

Ate Visser

 • Functie: Restaurateur
 • Aankomst: 12-10-2014
 • Biografie: Ate werkt hier 1 dag in de week. De rest van de week begeleidt hij mensen die extra zorg nodig hebben. Ate is gewend om te knallen, dit komt door zijn horeca achtergrond. Hierdoor denkt hij aan veel dingen die hier en daar gedaan moeten worden. Zit jij op een barkruk van Vivre (Crafts), dan is de kans groot dat Ate jouw kruk heeft afgewerkt en in elkaar heeft gezet. Zei je dat je 100 barkrukken hebt? Ja, dat was Ate!

Cas Weidner

 • Functie: Restaurateur
 • Aankomst: 01-05-2017
 • Biografie: Cas houdt van de spullen die hij opknapt. In zijn vrije tijd verzamelt hij unieke spullen en sleutelt hij aan zijn oldtimer. Dit gaat dus perfect samen met zijn vak. Cas is handig en creatief, zo nam hij laatst zijn eigen gemaakte radio mee naar Vivre toen we even zonder zaten, cool ding!

Wouter Hendriks

 • Functie: Restaurateur
 • Aankomst: 01-08-2012
 • Biografie: Wouter heeft ervaring bij het waterschap (weg- en waterbouw). Dit is uiteraard ideale bagage voor het maken van bijvoorbeeld tafels! Daarnaast is hij erg technisch en vindingrijk en kan hij door zijn jaren ervaring Erik goed helpen met de verkoop. Een echte aanwinst voor Vivre!

Geschiedenis

29-11-2000

Vivre Landelijk Wonen is opgericht. De eerste winkel werd geopend in de Lange Hezelstraat te Nijmegen. De winkel was 50 vierkante meter groot en verkocht voornamelijk brocante en woondecoratie.

onbekende datum

 Vivre verhuisde naar de overkant van de Lange Hezelstraat en werd van 50m2 drie keer zo groot, 150m2 winkelruimte.

05-02-2011

Vivre Landelijk wonen heet nu Vivre Interieur Authentique. Dit door de stijl switch van brocante naar industrieel. Er werd nog steeds brocante verkocht, alleen de algemene stijl van de winkel veranderden.

01-05-2012

Vivre verhuisde naar de andere kant van de Waal, Stationsweg 19 te Nijmegen (Noord). Hier kwamen de werkplaats en de winkel samen. In het voormalige koelpakhuis voor de fruitveiling is het altijd rond de 20 graden, ideaal als het zomers bloedheet is, of ’s winters erg koud! Vivre werd door deze verhuizing tien keer zo groot, van 150m2 naar 1500m2 winkelruimte. Het was vervolgens een hele klus om de ruimte vol te krijgen met unieke spullen. Ook kwam Vivre aan een doodlopende weg te liggen, mensen kwamen dus niet zo maar meer langs. Deze stap hadden we ook gemaakt omdat na onderzoek bleek dat 80% van onze klanten via internet kwam.

28-11-2015

Vivre introduceert het 1e jaarlijkse event: Vivre’s Pickers Paradise. een weekend lang, een mega uitverkoop om alles op te ruimen. De 1e editie zorgde voor een stormloop, er kwamen meer dan 500 mensen op af. Hier waren the Cowpokes en de BBQ Brandtweer bij aanwezig.

22-05-2016

Vivre’s 2e Vivre’s Pickers Paradise. Ook dit keer weer voor herhaling vatbaar! De BBQ Brandtweer was weer van de partij. Dit jaar was  Sfeer op Wielen er ook bij voor de goede sfeer!

01-10-2017

Vivre groeide wederom en werd 2x zo groot door de hal achter het pand erbij te huren. Vivre heeft nu een oppervlakte van 3000m2. Dit is zestig keer zo groot als toen we begonnen!

25-11-2017

Vivre’s 3e Vivre’s Pickers Paradise was weer een succes! Pauline’s Cruisine was dit jaar ook van de partij. Deze editie was het voornamelijk binnen, dit door de extra ruimte aan de achterkant…en het druilerige weer!

DutchEnglishFrenchGerman

Pin It on Pinterest

Share This