Over ons

Wij zijn een interieurwinkel en webshop die zich sinds het jaar 2000 heeft gespecialiseerd in de in- en verkoop van vintage, industrieel, brocante en antieke meubelen en objecten. Onze passie voor unieke stukken met een verhaal wordt weerspiegeld in ons zorgvuldig samengestelde assortiment, waarbij we met een getraind oog de mooiste schatten uitkiezen.

Bij Vivre zorgen we ervoor dat al onze items grondig worden geïnspecteerd en, indien nodig, met liefde worden gerestaureerd, zodat ze weer een nieuw leven kunnen leiden. Het is een prachtige gedachte dat deze bijzondere stukken opnieuw hun plek vinden in een nieuwe omgeving, waar ze voor nog vele jaren karakter en sfeer kunnen toevoegen.

Naast onze webshop nodigen wij u ook van harte uit om onze fysieke winkel te bezoeken in Nijmegen-Noord. Hier kunt u onze collectie in levenden lijve bewonderen en u laten inspireren door de unieke ambiance van onze showroom. Onze deskundige medewerkers staan klaar om u te helpen en te adviseren bij het vinden van de perfecte aanvulling voor uw interieur.

Breng karakter in huis met de prachtige meubelen en objecten van Vivre. Elk stuk in ons assortiment heeft een eigen verhaal te vertellen en kan een persoonlijk tintje geven aan uw leefruimte. Of u nu op zoek bent naar een opvallend vintage item of een tijdloos design, bij ons vindt u een rijk aanbod dat aan uw wensen kan voldoen.

Wij zijn trots op onze expertise en onze toewijding aan kwaliteit en klanttevredenheid. Met Vivre creëren we een plek waar liefhebbers van bijzondere interieurstukken samenkomen en waar iedereen die zijn huis wil verrijken met unieke vondsten, zich thuis voelt.

Kom langs in onze winkel in Nijmegen-Noord (ruim en gratis parkeren). Vivre staat voor u klaar om van uw huis een thuis te maken.

Geschiedenis

29-11-2000

Vivre Landelijk Wonen is opgericht. De eerste winkel werd geopend in de Lange Hezelstraat te Nijmegen. De winkel was 50 vierkante meter groot en verkocht voornamelijk brocante en woondecoratie.

onbekende datum

 Vivre verhuisde naar de overkant van de Lange Hezelstraat en werd van 50m2 drie keer zo groot, 150m2 winkelruimte.

05-02-2011

Vivre Landelijk wonen heet nu Vivre Interieur Authentique. Dit door de stijl switch van brocante naar industrieel. Er werd nog steeds brocante verkocht, alleen de algemene stijl van de winkel veranderden.

01-05-2012

Vivre verhuisde naar de andere kant van de Waal, Stationsweg 19 te Nijmegen (Noord). Hier kwamen de werkplaats en de winkel samen. In het voormalige koelpakhuis voor de fruitveiling is het altijd rond de 20 graden, ideaal als het zomers bloedheet is, of ’s winters erg koud! Vivre werd door deze verhuizing tien keer zo groot, van 150m2 naar 1500m2 winkelruimte. Het was vervolgens een hele klus om de ruimte vol te krijgen met unieke spullen. Ook kwam Vivre aan een doodlopende weg te liggen, mensen kwamen dus niet zo maar meer langs. Deze stap hadden we ook gemaakt omdat na onderzoek bleek dat 80% van onze klanten via internet kwam.

28-11-2015

Vivre introduceert het 1e jaarlijkse event: Vivre’s Pickers Paradise. een weekend lang, een mega uitverkoop om alles op te ruimen. De 1e editie zorgde voor een stormloop, er kwamen meer dan 500 mensen op af. Hier waren the Cowpokes en de BBQ Brandtweer bij aanwezig.

22-05-2016

Vivre’s 2e Vivre’s Pickers Paradise. Ook dit keer weer voor herhaling vatbaar! De BBQ Brandtweer was weer van de partij. Dit jaar was  Sfeer op Wielen er ook bij voor de goede sfeer!

01-10-2017

Vivre groeide wederom en werd 2x zo groot door de hal achter het pand erbij te huren. Vivre heeft nu een oppervlakte van 3000m2. Dit is zestig keer zo groot als toen we begonnen!

25-11-2017

Vivre’s 3e Vivre’s Pickers Paradise was weer een succes! Pauline’s Cruisine was dit jaar ook van de partij. Deze editie was het voornamelijk binnen, dit door de extra ruimte aan de achterkant…en het druilerige weer!

DutchEnglishFrenchGerman

Pin It on Pinterest

Share This