Voordat we naar de betekenis van brocante gaan, gaan we een stukje terug in de tijd. Omdat toen de term er net was, was het nog een stuk minder bekent dan nu. Dit zorgde soms voor komische opmerking. Een collega brocanteur vertelde mij dat ruim 20 jaar geleden een (potentiële) klant voor de winkeletalage stond, de naam van de winkel las en reageerde met: “brocante, is dat vis?”

Brocante is inmiddels een term die veelvoorkomend is in de antiek branche. We duiken in dit artikel naar de kern van de term brocante, wat in ieder geval geen vis betekent -haha!

Betekenis brocante

De Franse betekenis voor brocante is vlooienmarkt. En brocanteur betekent antiquair. De typische Franse, leven en laten leven, is terug te zien op de Franse brocante markten.

Herkomst

Het overschilderen van plattelands antiek, de slijtage door veelgebruik. De Franse landelijke romantiek is terug te vinden op deze zogenoemde brocante markten. Vandaar dat de stijl van deze meubelen al snel de naam brocante kreeg.

Brocante bij Vivre

In ons assortiment bieden wij onder andere Franse meubelen aan. Maar ook landelijke meubelen uit andere landen. Deze vallen als stijl onder brocante. Regelmatig komt er ook brocante voorbij op onze Instagram.

brocante betekenis markt frankrijk
DutchEnglishFrenchGerman

Pin It on Pinterest

Share This