In januari zijn de opnames van seizoen 2 ‘Van Onschatbare Waarde’ weer van start gegaan. Ebert Roest begon met het inrichten van zijn kamer. Daarvoor nam hij, net als de andere experts, uiteraard zijn eigen spullen mee. Het werd een combinatie van van alles wat, dingen waar hij van houdt. Het moet natuurlijk wel bij elkaar passen, maar hoeft volgens hem niet noodzakelijkerwijs uit dezelfde periode te komen.

Ebert vertelde dat een deel van de objecten in zijn kamer uit zijn eigen huis komt. Spullen waarvan hij geen afstand kon doen. Van hem hoeft het niet het duurste object te zijn, het moet mooi zijn (uiterlijk én innerlijk).

Zo heeft hij een ‘Madonna met kind’ van glas staan, ontworpen door Steph Uiterwaal 1928 voor de glasfabriek in Leerdam.

“Als dit beeldje in de vensterbank staat en het licht schijnt erdoorheen, dan kijk ik nog een extra keer om”

Ebert Roest

Nu de kamer is ingericht en alle camera’s gesteld zijn, komt het leukste! Het kopen van spullen. Eerst komen de experts bij elkaar om samen met de verkoper naar het object te kijken. Na een gesprek met de verkoper, gaat iedereen terug naar zijn of haar kamer.  Voor degene die het programma nog niet kennen, de verkoper kiest de volgorde van de experts, vervolgens gaat hij de kamers af tot dat hij het Item verkoopt……of niet. Soms moet Ebert best een tijd wachten, dat betekent vaak dat hij de 3e of 4e kamer is.

Soms komt het object niet bij Ebert, dan wordt hij na enige tijd weer teruggeroepen samen met de rest. De verkoper krijgt dan alsnog te horen wat Ebert had willen geven – dit zorgt soms voor verrassende momenten.

Nu is de vraag natuurlijk, heeft hij al wat gekocht? Jazeker, wat kunnen wij alleen niet vertellen, daar moet je toch echt het programma voor kijken!

Ebert vond het erg leuk, niet alleen het spel met de objecten. Nee, de verkopers en hun verhalen, de mensen achter de schermen en de catering vielen ook goed in de smaak!

Komt er een 3e seizoen van Van Onschatbare Waarde?  Wat Ebert betreft wel!

De eerste aflevering van Van Onschatbare Waarde begint 12 april om 21.30 uur op NPO 1.

DutchEnglishFrenchGerman

Pin It on Pinterest

Share This