Zoals jullie misschien al is opgevallen, doet Ebert Roest niet meer mee als expert bij Van Onschatbare Waarde van Omroep Max. Aangezien dat zorgde voor een heleboel vragen, hebben we een interview voor jullie.

Ebert, de grote vraag: waarom ben je gestopt?

Op de eerste plaats vond ik het geen makkelijke keuze. Het was namelijk heel erg leuk om deel uit te maken van de experts en de makers van het programma. Ik zag het als grote persoonlijke uitdaging (en grote eer) om er aan mee te doen. Ik dacht: Als je zo’n kans krijgt en je pakt hem niet, kun je later alleen maar spijt hebben.

Wat verder een rol speelde, en wat ik had onderschat, is de herkenning op straat. Dit was vaak erg leuk, maar nog vaker verstoorde het mijn rust. Mensen die naar je roepen op een antiekbeurs “Hé Van Onschatbare Waarde!” en dat vervolgens alle omstanders ook nog naar je kijken hielp niet echt mee. Dat vond ik vaak erg ongemakkelijk en heb daarom mijn keuze gemaakt.

Hoe voelde dat, herkend worden?

Als je altijd anoniem door het leven bent gegaan, zoals ik, dan is het een enorme verandering. Als je dan bijvoorbeeld een supermarkt inloopt, tijdens het seizoen, word je van alle kanten bekeken en aangesproken. Zelfs op het vliegveld in Griekenland kwamen mensen naar mij toe met foto’s van spullen om het te laten taxeren. Ergens is dat ook wel grappig…en goed bedoeld van de mensen. Toch voelde het alles bij elkaar niet prettig. Dat is voor iedereen denk ik anders, maar voor mij niet weggelegd. Vergis je niet, het programma werd en wordt zeer goed bekeken, gemiddeld 1,1 miljoen mensen per aflevering! Dat is grofweg 1 op de 17 Nederlanders die mij zou kunnen herkennen.

Wat ga je het meeste missen?

Samen met Ilse roze koeken achterover drukken tijdens de lunch, haha. Het was achter de schermen een hoop plezier. Een aflevering van 45 minuten is een hele dag opnemen, daar zit dus een heleboel meer bij dan wat iedereen uiteindelijk ziet. Veel gelachen, en veel leuke mensen ontmoet. Ja…het niet meer bij de opnamedagen aanwezig zullen zijn ga ik het meeste missen. Een prachtige ervaring om op terug te kijken.

Wat ga je nu doen?

Uiteraard lekker het nieuwe seizoen volgen op tv. Ook wil ik mijn opvolger Bas Jonker heel veel succes wensen! Verder ben ik toch besmet geraakt met film. Ik ben van plan om zelf meer filmpjes te gaan maken en te delen. Binnenkort begin ik met een reeks video’s over het ontstaan van Vivre. Puur voor het gebruik binnen onze eigen sociale netwerkkanalen.

DutchEnglishFrenchGerman

Pin It on Pinterest

Share This