5 Herfst interieur tips! Intro

De woonmaand oktober is aangebroken! De dagen worden korter, het weer kouder. Het is tijd om met de komst van de herfst naar binnen te trekken en het interieur weer gezellig te maken. Vandaar dit artikel! Ik neem jullie mee met 5 herfst interieur tips die niet alleen sfeervol zijn, maar ook praktisch!

Verweerde antieke spiegel

Tip 1: spiegels

Spiegeltje spiegeltje aan de wand… Ja dat deed men vroeger tijdens de donkere dagen. Niet alleen om in te kijken of om de ruimte te vergroten, spiegels werden in huis gehaald om licht van buiten, of bijvoorbeeld kaarslicht te verdubbelen. Zo haal je net wat meer licht in huis! Onze persoonlijke favoriet zijn de oude gepatineerde spiegels, deze zijn door ouderdom tot een waar kunstwerk aan de muur omgetoverd.

Erik onder industriële lamp

Tip 2: verlichting

Niets is zo sfeerbepalend als verlichting in huis. Deze tip zag je daarom waarschijnlijk al wel aankomen -haha. Verlichting wordt echter vaak wel onderschat. Zo zijn niet alleen de modellen lamp bepalend voor de sfeer, maar ook de lichtbron zelf. Wit en koud licht is niet bepaald sfeervol voor thuis. Ga voor warm. Er zijn zo veel soorten lampen, voor een strak interieur zijn oude Philips, Bauhaus of Gispen lampen mooi. Voor een meer antiek interieur bijvoorbeeld kroonluchters of omgebouwde messing gaslampen.

leren fauteuil bij kachel

Tip 3: leren fauteuil

Er is niets lekkerder dan na een dag werken thuis neer te ploffen met een drankje, een plaid, (of wat je persoonlijke voorkeur ook is) in een authentieke leren fauteuil. Het beste is natuurlijk om deze bij de open haard of een houtkachel te hebben staan. Maar ook zonder dat is het heerlijk om erin je tijd te verdoen! Lees een boek, hang er schuin overheen, met een extra kussentje vind je altijd wel je weg. Wat het mooie is aan een geleefde leren stoel, is dat het nieuwe eraf is. Je kunt het vergelijken met een schoen die is ingelopen. Het is karaktervoller! De oorfauteuils (wingback) zijn extra fijn voor de neksteun.

tafelblad hout

Tip 4: tafel

Aan tafel! Tijdens de herfst is het weer tijd voor stamppot. Haal je familie bij elkaar en dek de tafel. Een goede tafel mag daarom niet ontbreken. Onze voorkeur gaat naar een tafel die stevig is, maar ook karakteristiek is. Een tafel waar aan geleefd mag worden. Niet een tafel waar niks aan mag gebeuren. De charme van een geleefde tafel zorgt voor een warme sfeer en daarbij is het ook nog eens praktisch in gebruik. Kies voor een houten blad, dit voelt minder koud aan.

vloerkleed vivre in interieur

Tip 5: vloerkleden

De oude Perzische tapijten zijn weer helemaal van nu. Kleden worden vaak vergeten in een interieur, toch zorgt dit voor warmte en sfeer dat de ruimte minder gehorig is. Onze voorkeur gaat uit naar oudere kleden, die met de hand zijn geknoopt. Super aan je voeten, een een echte sfeermaker.

DutchEnglishFrenchGerman

Pin It on Pinterest

Share This