Maanden van tevoren kwam Oli langs, hij is een fieldworker voor Discovery. Hij zoekt de plekken voor Salvage Hunters waar Drew Pritchard en Tee vervolgens op af gaan. Na een rondleiding vertelde Oli mij (Tom) dat ze in februari (2018) in Nederland zouden zijn voor een nieuw seizoen. Ebert vertelde Oli dat hij dan op vakantie zou zijn. Oli zou proberen nog voor de vakantie langs te komen met de Discovery filmcrew.

Helaas ging dit niet meer lukken. Mijn vader Ebert baalde enorm, we kijken namelijk al vanaf het begin (bijna elke avond) samen naar het programma. Van het dagelijkse avontuur unieke spullen ontdekken krijgen we nooit genoeg – zelfs niet na het werk!

Op een doodnormale dinsdagochtend kwam ik bij Vivre aan. Ik zag bij onze buren (Strydhagen Antiek) dat er een filmploeg bezig was! Ik liep ernaartoe en al naderend spotte Oli mij. We gaven elkaar de hand en hij stelde mij voor aan regisseur Dan. Ze vertelden dat de baas van Discovery had gezegd dat ze Vivre wilden bewaren voor de volgende keer, dit omdat Ebert op vakantie was. Ze vertelden echter daarna dat ze het toch liever nu erbij zouden doen, ze waren er nu eenmaal toch… Dan vertelde mij dat Drew er inmiddels zelf ook al reuk van had gekregen! Ik overlegde even en we kwamen al snel tot de conclusie dat Erik en ik als vervangers voor Ebert door konden. Ze gingen de dag erna al filmen!

Woensdag 21 februari was het zo ver! Ik was samen met de Vivre-ianen extra vroeg om de winkel spik en span te maken. Om 9 uur stonden ze al voor de deur, 6 man sterk. Ze begonnen met het filmen van sfeerbeelden. Erik en ik kregen een microfoontje om en werden geïnterviewd. Niet te vergeten, er kwam ook een aanloop shot!

Toen kwamen Drew en Tee binnen. Alles ging spontaan, we gaven elkaar de hand en het stond meteen op tape! Drew zei meteen “I love this place” –altijd leuk om te horen, en al helemaal van iemand waar je al jaren naar kijkt op tv! Er was meteen actie, Drew spotte een aantal spullen en begon met de onderhandeling. Winkelprijs €350,- per stuk, voor Drew €250,-, alle 6 voor €1200,-? Deal! Dat is een fikse korting, maar wij weten dat Drew er ook nog aan moet verdienen (en we komen kosteloos op tv!).

Drew kocht zo een aantal items, zowel op beeld als buiten beeld. Na het filmwerk zat ik naast hem voor de kachel. Ik vroeg hem in hoeveel landen het programma wordt uitgezonden. Drew vertelde me dat het in 52 landen wordt uitgezonden en er gemiddeld zo’n 19 miljoen (19.000.000!!!!) kijkers zijn per aflevering! Daarnaast worden de afleveringen nog eindeloos herhaald!

Het was een superleuke ervaring, de onderhandelingen met Drew en de gezelligheid met het team van Discovery. Zeker voor herhaling vatbaar!

DutchEnglishFrenchGerman

Pin It on Pinterest

Share This