Even slikken…

Dat was het voor ons toen we deze partij vintage Piet Hein Eek aangeboden kregen. Het zijn namelijk niet alleen 80 stoelen en 11 tafels (zoals de foto van hieronder). Nee, het zijn totaal bijna 250 items! En dan te bedenken dat één nieuw vergelijkbaar stoeltje van Piet doen al snel rond de €400,- kost!

Nadat Ebert en zoon Tom gingen kijken bij de partij, waren ze al snel eensgezind. “De partij verkeert in nette gebruikte staat, je kunt het duidelijk zien dat hier aan geleefd (en geleerd!) is.” Aldus Ebert.

Bisschop Dekkers Lyceum

De school wordt/is gesloopt en wordt opnieuw gebouwd, het Frits Phillips College in Eindhoven. In de jaren 90 heeft Piet Hein Eek de school ingericht met zijn meubelen. De meubelen kwamen in losse orders binnen vermelde Eek, vandaar dat er verschil in de modellen zitten. Het was de beginperiode van Piet, aangezien sommige designs na een periode van gebruik gebreken kregen, werden de items daarop aangepast. Hieronder is een foto te zien waarin de muurbankjes en het kantoor (ontworpen door Piet Hein Eek) te zien zijn.

Verhuizing

Meer dan 250 items verhuizen, hoe doe je dat? Gewoon, heen en weer rijden, met een vrachtwagen, een paar keer! Gelukkig konden wij de ruimte achter Vivre al iets eerder huren, anders konden we het niet eens kwijt! En oja, naast de partij van Piet Hein Eek, konden we ook meer dan 100 Eames voor Vitra stoelen kopen (zoals te zien op de foto hieronder). Deze stoelen stonden ook in de school (kantine).

DutchEnglishFrenchGerman

Pin It on Pinterest

Share This