Recycling

Het is het gespreksonderwerp van dit decennium, en zal nooit meer verdwijnen…recycling. We beseffen steeds meer dat de richting die we op gaan eigenlijk niet kan, en dan heb ik het nog niet eens over al het plastic afval!

Nieuw & goedkoop

We kopen massaal nieuw en goedkoop. Uit China, of een plaats ernaast. Nieuwe spullen zijn ook leuk, maar is het ook leuk als het gemaakt is door arbeiders (of kinderen) onder slechte arbeidsomstandigheden? Vervolgens gaat je goedkope stoel na een jaartje kapot, zonde…maar ik koop wel een nieuwe…uit China – het ironische is, Chinezen kopen onze kwaliteitspullen massaal weg!

Vivre’s impact

Maar nu even iets positiefs! Bij Vivre zit recycling in ons bloed, gemiddeld komen hier zo’n 120 uniek items per maand binnen (unieke items: een partij van bijvoorbeeld 120 stoelen, geldt als 1 item). Een selectie van Ebert Roest. Hij koopt de objecten in op karakter en kwaliteit, vervolgens worden ze (zo nodig) in onze werkplaats gerestaureerd. Hierdoor gaat een authentieke kast van – laten we als voorbeeld zeggen – 100 jaar oud, nog een keer zo lang mee! Deze valt namelijk niet uit elkaar van ellende, die staat als een huis!

Nu hoor ik je al denken: hoeveel hebben jullie dan al gerecycled? Goede vraag, we zijn de tel kwijt! We zijn al 20 jaar bezig, en het begint een steeds grotere impact te hebben. Wat ik wel weet is dat het een tiental voetbalvelden vol zullen zijn!

Recycling and beyond

Het gaat verder dan recycling, het gaat om de jacht naar karaktervolle schatten. De verhalen en de voldoening die we nog altijd krijgen na een restauratieproject. En niet te vergeten: de mensen die wij er weer gelukkig mee maken!

Onze toekomst

De volgende keer als je iets “goedkoops” gaat vervangen, kijk dan eens verder. Want er zijn een heleboel bedrijven die keihard hun best doen om een betere toekomst te creëren. Wij verbeteren de toekomst, met het verleden!

DutchEnglishFrenchGerman

Pin It on Pinterest

Share This