Restauratie

Als ikzelf (Tom) houd ik ervan als ik bij de restauratie zie dat er een zo groot mogelijk contrast ontstaat. Alsof je je witte muur zwart verft. Je ziet direct een groot verschil, heerlijk! Zo hadden we laatst een blauwe keukenkast van circa 100 jaar oud. Echt een schatje om te zien, vandaar dat deze ook mee naar Vivre moest. Toch moesten we wel door het een en ander heenkijken. Zo zat er nog van alles in van de vorige eigenaar. Niet echt ‘charming’ als je het mij vraagt… Dit hebben we er allemaal uitgehaald, de kast schoongemaakt en afgewerkt met een waslaag. Hier zijn wat foto’s:

Before and after

De ‘before and after’ is iets wat we bij Vivre maar weinig laten zien. Zonde…dachten wij deze ochtend!

Laten Leven

Als restaurateur moet je continue keuzes maken. Laat ik dit origineel? Haal ik dit weg of maak ik iets bij? Dit soort vragen moeten we telkens weer tegen elkaar afwegen, zodat het meubel er het mooiste uitkomt. Een prachtig voorbeeld van een object waar we weinig aan gedaan hebben is deze set lederen stoelen. De binnenkant is verstevigd, de buitenkant is niks aan gedaan (oké, alleen schoongemaakt!). Dit zorgt voor een extreme uitstraling, erg vet al zeg ik het zelf..! Je moet er van houden natuurlijk, en het vooral aandurven! Ik weet zeker dat deze set op een super gave lokatie komen te staan. Hier zijn wat foto’s:

Wensen

Naast onze eigen inbreng, luisteren we bij de restauratie altijd mee met onze klanten. Wil je een extra schap in de kast? Wordt geregeld! Een tafel inkorten of ophogen zodat jouw stoelen eronder passen, ook geen probleem. Een originele kast knalroze verven? Dat gaat ons in de meeste gevallen te ver…maar er is niemand die jou thuis tegenhoudt natuurlijk!

DutchEnglishFrenchGerman

Pin It on Pinterest

Share This