“Kopen jullie ook in?”

Misschien wel de meest gestelde vraag bij Vivre ooit: “Kopen jullie ook in?” Mensen bedoelen dan natuurlijk: kopen jullie ook in…van particulieren? Dit doen we zeker. Toch kopen wij het meeste in bij onze eigen kanalen, we gaan er zelf langs. Een groot netwerk van unieke adressen dat wij de afgelopen jaren hebben opgebouwd.

Gewoon doen zoals we het al jaren doen

Er is niks leuker dan zelf ergens naartoe gaan en niet weten wat je tegen gaat komen. Dit gevoel bij Vivre willen we meer overbrengen op onze volgers. Gewoon zoals we het al jaren doen. De handel bestaat al zolang als de mens bestaat, het zit in ons bloed! Hoe kunnen we ons avontuur beter overbrengen dan gewoon onszelf te zijn?! Vandaar dat we met Maarten van de Wolf rond de tafel zijn gegaan om ons idee te bespreken (hij heeft in het verleden al korte films voor ons gemaakt). Maarten was enthousiast en er kwamen al snel goede ideeën bij, zoals een serie.

The Buying Dutchmen

De naam moet uiteraard krachtig zijn. Het moet zowel nationaal als internationaal herkend kunnen worden. ‘The Buying Dutchmen’ was voor ons de beste optie. Het komt uiteraard van ‘The Flying Dutchman’, een befaamd VOC-schip. Zo’n zelfde schip heeft Ebert op zijn arm staan omdat hij (samen met zoon Tom natuurlijk) lang geleden familie bij de VOC had. Wij hebben gekozen voor ‘men’ in plaats van ‘man’ omdat we met z’n 2e op pad gaan.

Gouden BMW (Gouden Eeuw)

De stijl moet van nu zijn, maar ook van toen, vintage. Ebert rijdt een gouden BMW en die sluit daarbij helemaal aan. Het moet stijlvol en karaktervol worden. Vandaar dat het logo een uit de losse pols geschreven Hollywood Regency stijl heeft.

Niet alleen ’the find’

Inkopen doen zoals wij dat doen. Het inkopen gaat niet alleen om ‘the find’, het gaat ook zeker om alles daar omheen. De gesprekken in de auto richting het adres, het contact met de verkoper en de verhalen van items en locaties. Dit alles is waardevol en maken van dit beroep een verslaving waarvan we nooit genoeg krijgen!

DutchEnglishFrenchGerman

Pin It on Pinterest

Share This