Leven! Dat is wat Vivre betekent en waar wij al 20 jaar voor staan. We zoeken met een scherp oog naar unieke items die we kunnen opknappen om vervolgens een nieuw leven te geven. Dag in dag uit zijn wij hiermee bezig. Nu hoor ik je denken: dat is toch saai, altijd maar hetzelfde? Nou…nee, de basis is inderdaad hetzelfde. Toch hebben we elke dag weer andere items met andere verhalen en andere mensen over de vloer. Diversiteit maakt alles interessant, vandaar dat we het vandaag over ‘durf te leven’ gaan hebben!

Durf Different te Zijn.

Wat is jouw eigen smaak? Waar krijg je een warm gevoel van? Of…waar ben je het meest trots op? Maak jezelf los van de massa en ga staan voor wie je echt bent en wat je wilt! Je leest dit waarschijnlijk alleen als je al ‘vrij’ bent of als je op het punt staat je eigen boek te schrijven. Dus bij deze: welkom, het zal een leuk avontuur zijn!

Bewustwording.

Ik merk sterk dat steeds meer mensen om mij heen bezig zijn met het milieu. Ik wil dit even koppelen aan onze winkel -en met ons vele collega’s. Wij zijn al generaties lang bezig met hergebruik. Hiermee besparen we niet alleen voetbalvelden vol meubelen (en dus grondstoffen), ook haal je een stuk geschiedenis in huis! Voor mij persoonlijk vind ik meubelen van 200 jaar of ouder bizar mooi. Ik kan daar met mijn verstand niet bij dat dit al meerdere mensenlevens meegaat! En dan heb ik het nog niet eens over de kwaliteit gehad, of de tand des tijds die het meubel tot een heus patina kunstwerk heeft omgetoverd! Over dat eerste wil ik nog iets extra’s kwijt in de volgende alinea…

Kwaliteit Kent Geen Tijd

Wij verkopen bij Vivre steeds meer antiek, unieke stukken waar dagen (soms weken) aan werkuren in zitten. Dit aandachtige ambacht is vandaag de dag zeldzaam. Vind maar eens een meubelmaker die nog lades met een zwaluwstaartverbinding kan, of wil, maken. En dan heb ik nog niet eens gehad over de vele andere kunsten die ik voorbij zie komen, van houtsnijwerk tot op maat gemaakte bronzen handgrepen. Momenteel is er nog veel van in Nederland, vandaar dat ik sta te kijken van de betaalbaarheid van deze meubelen. Persoonlijk denk ik ook dat de waarde van antiek in de toekomst zal toenemen, in historische- en geldwaarde. Het meeste wordt momenteel geëxporteerd naar landen waar de economie nu booming is, kijk bijvoorbeeld naar China. Daar lachen ze ons waarschijnlijk nog uit ook dat we zo goedkoop afstand doen van ons prachtige vakmanschap wat met veel liefde gemaakt is door onze voorouders… Kwaliteit kent geen tijd, dit sluit daarom sterk aan bij onze bewustwording van het milieu en de kracht van hergebruik. Kies daarom bewust, dit is niet alleen juist, maar ook nog eens vele male boeiender!

DutchEnglishFrenchGerman

Pin It on Pinterest

Share This