Om 2020 goed te beginnen, moeten we eerst 2019 afsluiten. Hier is de terugblik van de afgelopen 10 jaar Vivre!

We blikken terug naar het begin van 2010. We zijn dan inmiddels al verhuisd naar de overkant van de Lange Hezelstraat te Nijmegen waar wij een winkel (toen nog “Vivre Landelijk Wonen”) hadden. In 2011 ging dit veranderen. We zagen een grote stijlwisseling aankomen en besloten daarop in te spelen. Ebert gooide alle decoratie prulletjes uit de winkel, veranderde de gevel en de naam. “Vivre Interieur Authentique”, een unieke en krachtige naam. De industriële stijl was terug te zien in de spullen, we gingen van steigerhout meubelen naar industriële meubelen. Ook de gevel werd in die stijl gemaakt (hieronder een voor en na).

De stijlswitch beviel goed, in 2011 hield Julie (die toen nog bij ons werkte) een onderzoekje bij. Welke kopende klanten kwamen als toevallige voorbijganger langs en welke gericht via internet. 80% bleek via het internet naar ons winkeltje van 150m2 te komen. Het huurcontract van de winkel liep af en Ebert ging zich oriënteren op een plek buiten de stad. “Als de meeste mensen toch gericht komen nadat ze ons op internet hebben gevonden, dan kan ik voor hetzelfde geld de werkplaats en winkel bij elkaar zetten, in een groter pand mét gratis parkeergelegenheid”.

Nog maar net een jaartje later was het raak! Op 1 mei 2012 kreeg Ebert de sleutels van het nieuwe avontuur. Het voormalige groente en fruit koelpakhuis aan de Stationsweg 19 te Nijmegen-Noord. Het was een gedurfde stap, niet alleen de stad uit, maar ook circa 10x groter. Dat moest snel gevuld worden met spullen die er nog niet waren. Een hoop werk dus!

Het duurde zo’n 2 jaar voordat alles echt wat voller was, zoals het hoort te zijn. In 2015 hadden we zelfs zo veel voorraad dat het tijd was voor een uitverkoop. Zoals de meesten van jullie inmiddels wel kennen: Vivre’s Pickers Paradise. De eerste editie was er een voor in de recordboeken, er kwamen maar liefst 500 bezoekers! 

We gaan wat sneller, we zijn inmiddels bij de terugblik van 2017. Dit jaar was een ongepland hectisch (in de goede zin) jaar! Onverwachts kwam de ruimte achter onze winkel vrij, een loods waarmee Vivre zo’n 2x zo groot zou worden. En als de grond van je buren vrij komt, is dat meestal maar 1x. Dus voordat er een schimmige handelaar aan de achterkant terecht zou komen greep Ebert zijn kans. Dit pakte goed uit, want er werd ons een gehele schoolinventaris van Piet Hein Eek aangeboden. Deze konden we zonder die extra ruimte anders nooit kwijt! Ook hadden we -wat veel mensen niet weten- in de buurt een kippenschuur gehuurd om extra partijen in op te slaan, deze konden we dus opzeggen en daarmee hadden we letterlijk alles onder één dak..

Als aanvulling kocht Ebert in 2018 een inventaris van een collega op. Dit ging om 1600 stoelen, welke wij mooi kwijt konden in de loods aan de achterzijde.

En dan nu de terugblik van 2019! Ebert is erg trots op zijn team, wat we hebben bereikt het afgelopen jaar. We zijn erachter gekomen wat we als team kunnen en wat we willen gaan doen in het volgende decennium. Ik zal een puntje van de sluier oplichten: we zijn dit jaar al begonnen met verbouwen, Lars komt met zijn winkel Nimmas erbij aan de voorzijde van het pand. Hij is gespecialiseerd in antiek en oude likeuren. Zo zal het assortiment rijkelijk worden uitgebreid en de totaalbeleving voor de offline bezoekers een stuk aantrekkelijker worden.

Nog meer? Jazeker, zo hebben we plannen om in 2020 terug te keren naar het centrum van Nijmegen. Geen verhuizing, dus we blijven gewoon op de vertrouwde locatie aan de Stationsweg, maar iets extra’s…

Ook zullen we ons 20 jarig bestaan in 2020 vieren. Stay tuned!

Wat vind je van onze terugblik? Laat het ons weten!

DutchEnglishFrenchGerman

Pin It on Pinterest

Share This