Vivre’s Recycling & upcycling: het verschil

Omdat we bij Vivre beide toepassen, hier even in het kort het verschil tussen recycling en upcycling. Doordat je iets recyclet, geef je een 2e leven aan een object zonder het een nieuwe functie te geven. Zo blijft een kast, een kast. Bij upcycling neem je een object wat geen functie meer heeft, zoals bijvoorbeeld een oud ijzeren onderstel, en maak je daarmee een nieuwe tafel.

Recycling

Bij Vivre is recycling al ruim 20 jaar de orde. Wij kopen oude meubels en andere interieurartikelen in en  restaureren deze met zorg en met authentieke onderdelen. Zo wordt een oude kast niet gerestaureerd met een nieuwe glimmende schroef maar met een oude bijpassende schroef, alsof het altijd al zo geweest is!

Vivre's upcycling & recycling

“Als dit beeldje in de vensterbank staat en het licht schijnt erdoorheen, dan kijk ik nog een extra keer om”

Upcycling

Upcycling is voor ons iets heel speciaals! Soms krijgen wij weleens spullen of onderdelen binnen die voor hun oorspronkelijke doel onbruikbaar zijn geworden maar die wel boordevol sfeer, charme en uitstraling zitten. En dus zonde om niet meer te gebruiken!  Wij nemen dan graag de uitdaging aan om er iets compleet nieuws mee te maken, ze een nieuw doel te geven. Zo hebben we een keer van enorme steeksleutels een (vloer) lamp gemaakt.

Vivre's upcycling & recycling
DutchEnglishFrenchGerman

Pin It on Pinterest

Share This