Wabi Sabi kennen ze al eeuwen in Japan. Het komt sinds een paar jaar pas echt om de hoek kijken in Europa. Het lijkt een beetje op de voor ons bekende landelijke/brocante stijl. Maar wat is het nu precies?

Imperfectie

Wabi Sabi is een andere manier van schoonheid herkennen dan die wij gewend zijn. Wabi Sabi is zelfs het tegenovergestelde. Bij Wabi Sabi kijk ja naar de schoonheid van imperfectie, zoals dat een scheur in je tafelblad juist mooi kan zijn. Het gaat dan om de vorm, of het verhaal erachter. Het brengt je dichterbij de basis van de natuur. Geen hoge eisen, maar leven en laten leven. Je niet druk maken om perfecte symmetrie of om die ene rimpel op je voorhoofd. Het laat je positief denken over je omgeving en dat zorgt voor rust.

Eigen verzameling

Wij houden heel erg van Wabi Sabi, zo verzamelen Ebert en Tom al jaren aardewerk van Mobach en vergelijkbare pottenbakkers. De natuurlijke en soms zelfs lompe vormen in combinatie met een uniek glazuur maakt het een genot voor het oog.

Laat je inspireren

Wabi Sabi is ook zeker te vinden bij Vivre. Je vind hier meer bij ons aanbod (klik hier). Of laat je inspireren op ons Pinterest board (klik hier).

DutchEnglishFrenchGerman

Pin It on Pinterest

Share This