Dit is deel 2, eerst deel 1 over het ontstaan van Vivre lezen? Klik hier!

De Eerste Winkel

Op het moment dat de Lange Hezelstraat 71 te huur kwam (letterlijk toen het te huur bordje in de etalage gehangen werd) liep ik (Ebert) voorbij. Ik dacht: dit is mijn kans! Ik stapte naar binnen en daarmee had Vivre een vaste plek gekregen in het centrum van Nijmegen! Het begin van wat 12 jaar Hezelstraat zou worden. Nog geen internet te bekennen en Vivre kreeg steeds meer liefhebbers over de vloer.  Een winkeltje van niet meer dan 50 vierkante meter bomvol gepakt met Frans brocante en woondecoratie. Op de eerste dag stond ik achter mijn toonbank en besefte dat het toch wel leuk zou zijn als anderen dit ook leuk zouden vinden, want met nog maar 3000 gulden op de rekening zou het avontuur nog wel eens van korte duur kunnen zijn. Dus daar gingen we: de 1e dag (30 november 2000) verkocht ik voor maar liefst 660 gulden.  Met duidelijk nog geen idee van alle bijkomende kosten en dat omzet nog geen winst is dacht ik: als dit zo doorgaat dan is dit een kleine goudmijn…haha. De eerste 6 jaar werd het drukker en drukker en ik werkte met mijn toenmalige vriendin Jaqueline 7 dagen in de week, reden af en aan naar Frankrijk om mooie spullen te kopen.

Naar De Overkant

De eerste winkel werd duidelijk te klein dus was het tijd om te verhuizen. Toevallig kwam het pand  aan de overkant vrij, van Duikshop de Buddy, Lange Hezelstraat 84. Dit pand was zeker 3 keer zo groot en had een mooie brede etalage. Ofwel, genoeg ruimte om verder te groeien! Trends kwamen en gingen in dit pand: van steigerhout meubelen naar industrieel en antiek. Weer werd het drukker en drukker, mede omdat we vanaf 2008 alles op internet plaatsten. Het internet heeft zoals we weten veel veranderd. We kwamen er bij Vivre achter dat 80% van onze kopende klanten (in de winkel) via internet kwam. Die andere 20% bleken dus nog gewoon ouderwetse voorbijgangers te zijn. Ik vroeg mij dus op den duur af: waarom zou ik in het centrum blijven? Duur pand, opslag en werkplaats op een andere lokatie. Dus werd er gezocht naar een plek buiten het centrum waar alles samen zou kunnen zijn. En goed bereikbaar!

De Huidige Winkel

Een jaar zoeken ging eraan vooraf: zoeken naar een oud industrieel pand met genoeg ruimte. Dat hebben we eind 2011 gevonden aan de Stationsweg 19, Nijmegen(-Noord). Maar liefst 1500 vierkante meter aan ruimte voor winkel, werkplaats en opslag. Alles in 1 dus! Het was een flinke investering om ineens 5 keer zoveel ruimte te moeten vullen maar we hadden de wind mee! Er werd beter verkocht dan ooit, industrieel was de trend, het was niet aan te slepen! Een groot pluspunt was dat er aandacht van buiten Nederland kwam voor Vivre via internet. De eerste Koreanen kwamen over de vloer, gevolgd door tientallen buitenlandse klanten. In het begin wisten we van toeten noch blazen, containers pakken en exportpapieren regelen, op dat gebied was alles nieuw voor ons. “Learning by doing” was het voornamelijk en inmiddels gaat ongeveer de helft de grens over. Gelukkig zijn er ook nog de klanten van het eerste uur. Klanten die ik voor het eerst ontmoette toen ze net verkering hadden en gingen samenwonen komen nog steeds langs, maar nu met kinderen die soms zelf ook al spullen zoeken.

De Doorbraak

In oktober 2017 kwam de achterkant van ons pand vrij, we hadden dus de kans om 2x zo groot te worden. Deze kans hebben we vrijwel direct gepakt, ik bedoel, wanneer krijg je nu die kans?! Een muurtje tussen de 2 gebouwen slopen en klaar is kees. Vivre is nu groter en logischer, zo hebben we een laad en los dock, ruimte voor containers, een vette fotohoek en extra opslagruimte. Inmiddels staat deze ruimte al vrij vol. Zo hebben we nu ook een “pitsstop” naast onze werkplaats, hier kunnen we de snelle klusjes plaatsen en snel klaren zodat ze op de foto kunnen voor op onze site.

Toekomst

We gaan dus al een tijdje mee, en we willen iedereen die deel uit heeft gemaakt van Vivre bedanken! Zonder jullie was er niks van de grond gekomen. Zo hopen we dat we in de toekomst nog veel kunnen doen samen, onder het genot van een kopje koffie natuurlijk. Tot snel!

DutchEnglishFrenchGerman

Pin It on Pinterest

Share This