Ik wil hem niet verkopen

Zo’n 2 jaar geleden kwam er een handelaar in onze winkel met een aantal foto’s van wat we toen nog niet wisten -een van onze favoriete aankopen- de Amerikaanse carrouselkast, die destijds werd gebruikt voor ijzerwaren. “Ik wil hem niet verkopen” zei hij. Ebert Roest had erg veel interesse, maar kon hem dus niet kopen…

De gouden combinatie

Ebert sprak met de handelaar af om in zijn opslag te komen kijken. Daar had de handelaar ook meerdere motoren en een gouden BMW waar hij graag afstand van wilde doen. Roest had de kast nog steeds in zijn achterhoofd…en na een aantal dingen gekocht te hebben begon hij erover: “Die kast hè, verkoop je die echt niet?”. De handelaar schudde zijn hoofd en Ebert keek naar de gouden auto.

Na een proefrit had Ebert ook interesse in de auto. Zou hij dit kunnen combineren met de kast? Ebert stelde het voor aan de handelaar. De handelaar gaf Ebert (met een beetje pijn in het hart) een nieuwe prijs voor de 2 samen. Meestal wordt de prijs wat lager als je meer afneemt, in dit geval werd het duurder! Roest wees het aanbod af en stapte zijn auto in om weer terug naar Vivre te gaan. Halverwege stopte hij en belde hij de handelaar “Screw it, ik koop ze gewoon! Dan maar de auto erbij!”. Zo was Ebert alsnog de gelukkige eigenaar van een prachtige Amerikaanse carrouselkast en een gouden BMW (die nu onderdeel is van ‘The Buying Dutchmen’!). Er zullen er niet veel zijn die deze items samen hebben gekocht op één dag!

Verkocht

Bij een uniek verhaal (en item) hoort ook een uniek einde. De carrousel-kast werd na enige tijd verkocht aan…ja ja…dezelfde handelaar! Hij had er zo’n spijt van…en elke keer als hij langs kwam zag hij hem staan, hij moest mee terug. Items komen en gaan, we hebben de kast even gehad en ervan genoten en als de handelaar hem weer wil verkopen zien we hem graag terug!

Bekijk/lees onze andere favoriete aankopen:

DutchEnglishFrenchGerman

Pin It on Pinterest

Share This